Us presentem un curt de tdahytu.es que explica d’una manera clara i propera el Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat.

VIDEO

Ens agradaria destacar diferents aspectes del curt extrapolables al Trastorn del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme o qualsevol altre Necessitat Educativa Especial, a més del Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat:

 1. La primera part del curt, reflexa a través d’expressions com “No està mai quiet”, “Mai acaba el que comença”, “Se li ha de repetir 1000 vegades” una reacció molt natural que tenim davant la conducta desordenada del nostre nen. Transmet una visió negativa i crítica que mostrem quan no entenem què és el que li passa al nostre petit abans de tenir un diagnòstic de Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat, Trastorn de l’Espectre de l’Autisme o qualsevol altra Necessitat Educativa Especial.
 2. La segona part del curt, transmet una visió més positiva i tranquil·la. Això succeeix quan ens faciliten informació sobre el que li passa al nostre petit i sobretot quan ens donen eines per a ajudar al nen, millorant tant la seva qualitat de vida com la dels que l’envoltem.
 3. Ens han encantat les estratègies que a continuació us exposarem, ja que són molt vàlides per al Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat com mostra el curt, però també per altres trastorns com el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme i altres Necessitats Educatives Especials.
  1. Calendari de tasques: permet organitzar les rutines que ha de realitzar el nostre petit amb TDAH/TEA/NEE al llarg del dia.
  2. Paciència: redueix l’ambient negatiu que no fa altra cosa que fomentar les conductes inadequades del nostre nen. Si a més acompanyem de reforçament positiu (premis, abraçades, felicitacions) les conductes adequades (estar ben assegut, fer els deures, mirar-nos als ulls quan el parlem, etc) fomentem que el comportament millori.
  3. Posar a la primera fila de classe al petit: augmentem el control sobre el nen amb TDAH/TEA/NEE, ja que disminuïm els elements distractors al mateix temps que podem reconduir conductes inadequades amb més facilitat. A més, és molt més fàcil reforçar al nen per les petites fites que vagi aconseguint. Tot això fomenta l’augment del bon comportament i fa que disminueixin les males conductes.
  4. Parlar amb frases curtes i clares: per un nen amb TDAH/TEA/NEE és molt més fàcil processar la informació si és clara i breu que si el parlem amb frases llargues plenes de pronoms, preposicions i adjectius. Millor “Mira’m” que “No et despistis, mira’m als ulls que t’estic parlant, per favor”. ;)