Hola, sóc la Lídia i avui és el meu torn!

Tal com heu anat llegint als posts de les meves companyes: Anna i Míriam, arribar fins a Blau, ha estat tot un procés que no només ens ha fet créixer professionalment, sinó també personalment gràcies als professionals amb els quals hem coincidit, com també les famílies i els nens i nenes que ens omplen de vida dia rere dia.

El meu camí cap al món laboral va començar als 16 anys quan vaig poder ajuntar la meva passió pel tenis amb els nens i nenes. Va ser llavors quan vaig començar a ser entrenadora de tenis (amb l’Anna compartim els inicis com entrenadores) i em vaig adonar de tot el que ens poden arribar a ensenyar els més petits i de com de bé ens ho podem passar plegats. A més, he tingut la oportunitat de col·laborar amb el Club Deportiu Terrassa com a entrenadora d’infants i adults amb diversitat funcional.

 

Va ser a inicis de segon de batxillerat quan començava el moment de decidir quin grau universitari realitzar, i estava molt perduda. Dubtava entre publicitat, psicologia, pedagogia, educació… El que tenia gairebé clar, era que volia treballar amb infants.

autisme lidia

Va ser en aquest moment quan a l’escola em van donar l’oportunitat de realitzar un voluntariat a l’Escola d’Educació Especial Crespinell de Terrassa, i el món de la diversitat funcional em va captivar. La nostra tasca era ajudar a dinamitzar els patis del menjador al pati de l’Escola la Naspa a on compartien un espai els alumnes de les dues escoles per propiciar la inclusió de l’alumnat amb necessitats educatives especials.

autisme lidia

I va ser en aquest moment quan vaig tenir clar que el que volia era ajudar i acompanyar als alumnes i les seves famílies en aquest llarg procés amb més d’un entrebanc però ple d’esperança i bons moments.

autisme lidia

Així doncs, vaig començar el grau en psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Un cop el vaig acabar, vaig decidir realitzar un postgrau d’intervenció en atenció precoç, ja que considero molt important la intervenció amb els infants i les seves famílies en els primers anys de vida. Pel que fa a experiència laboral, vaig començar a ser vetlladora a una escola bressol amb alumnes al Trastorn de l’Espectre Autista, i està clar que un cop comences, costa molt posar el fre. Va ser en aquest moment quan vaig començar a formar part de l’equip de Blau i des de llavors fins ara he tingut la gran sort d’envoltar-me de grans professionals, però sobretot grans persones amb les quals hem pogut acompanyar a tots els pares i els petits amb qui treballem dia a dia per ajudar als més menuts a créixer.

A partir d’aquí, vaig començar Màster en Psicopedagogia i vaig fer les pràctiques a un EAP i també al CDIAP de Montcada i Reixac. En finalitzar-lo vaig tenir l’oportunitat de començar a treballar en aquest últim. Fent que encara tingués més clar que el camí que havia triat no m’havia equivocat, sinó que l’havia encertat!

autisme lidia-DAPSI

I aquí seguim des de fa un any, aprenent dia a dia dels nostres petits, de la Marta i de les meves companyes, i compaginant el meu compromís amb Blau amb el de psicopedagoga a un EAP.

blau autisme

Fins aquí una mica de mi. Espero que us hagi agradat!