Bon dia! Tornem de vacances amb moltes ganes i amb imatges d’algun dels materials que utilitzem per la intervenció dels nostres nens amb autisme o altres diversitats funcionals!

Aquesta és una caixa TEACCH senzilla però molt pràctica per a treballar la discriminació visual mitjançant la igualació de colors, imatges, pictogrames, etc.

Recordem que el TEACCH és un programa dedicat a oferir serveis a persones amb autisme i altres diversitats funcionals. Aneu a l’entrada TEACCH per refrescar la memoria!

En aquest cas, l’objectiu principal és emparellar els colors, tot i que treballem altres habilitats com les funcions executives, la motricitat fina, la coordinació visomotriu… I ens és molt útil per fomentar l’autonomia en els nostres alumnes amb TEA mitjançant el joc. Això, però requerirà que prèviament expliquem com jugar amb la caixa als nostres nens amb Trastorn del Espectre Autista o amb una altra diversitat.

Les tasques realitzades mitjançant caixes o safates TEACCH, utilitzades en context de treball estructurat, redueixen el número de distraccions potencials, i al mateix temps ajuden al individu a centrar-se en l’activitat a realitzar.

Ara us explicarem com fer la caixa TEACCH per a treballar els colors!

Material utilitzat:

 • ⇒Caixa de sabates
 • ⇒Recipient
 • ⇒Llapis
 • ⇒Regle
 • ⇒Cúter
 • ⇒Spray
 • ⇒Velcro (10 cm. aprox.)
 • ⇒Targetes de colors plastificats.

Passos:

 1. Pensar l’objectiu de la caixa, en el nostre cas: emparellar colors.
 2. Buscar una caixa.
 3. Pintar-la amb l’spray (millor si és un color neutre).
 4. Medir i marcar amb el llapis on farem els forats.
 5. Retallar els forats dibuixats amb un cúter.
 6. Adherir el velcro dur al costat dels forats de la caixa, adherir el velcro tou a l’invers de les targetes que vulguem enganxar de model a la caixa.
 7. Posar en un recipient les targetes dels colors que el nostre petit ha d’insertar pels forats de la nostra fantàstica caixa TEACCH.

Què us sembla el resultat final??

Fins aquí, l’entrada al blog “Fem una caixa TEACCH de COLORS!”. Si t’ha resultat útil, comparteix-la amb un amic!

Imatges:

 1. Imatge de portada: CCO
 2. Fotos: CC BY-NC-SA 4.0 CENTREBLAU

Bibliografia :

 1. teacch.com