Hem trobat la següent notícia: Starbucks autistic employee finds Facebook fame as ‘Dancing Barista’ al  HR Grapevine. Ens explica com un noi amb TEA, amb l’ajuda d’un company, va adaptar les seves dificultats de moviment en una nova manera de fer cafès.

Us deixem la traducció:

Un adolescent amb autisme  ha trobat la fama a Internet a través de la demostració del seu mètode únic de servir el cafè a la feina.

L’empleat d’Starbucks, conegut com Sam “El Cambrer Ballarí”, té una classe d’autisme que es manifesta en els moviments corporals bruscos. Ell va lluitar en el treball per a poder fer i servir les begudes dels clients. No obstant, gràcies a la dedicació del seu gerent, Sam va trobar una manera de fer realitat el seu somni d’esdevenir un cambrer.

El vídeo va ser publicat a Facebook per Carly Fleischmann, qui també té autisme, i fins ara ha rebut elogis arreu del món.

Ella va escriure:

>> M’agradaria presentar-vos a un jove adolescent anomenat Sam.”

>> Quan se li va oferir un lloc per treballar a Starbucks Sam va dir als seus pares que, per primera vegada,  la seva vida tenia un significat real. Sam va ser diagnosticat amb autisme i com altres persones amb autisme, té un trastorn del moviment. Sam té dificultats per mantenir el seu cos immòbil.

>> Sam mai s’hauria imaginat que podria treballar darrere de la barra a causa dels seus moviments bruscos, però el seu gerent Chris creia en ell i va aconseguir canalitzar els moviments de Sam a través de la dansa.

>> Han estat necessaris molts torns i moltes hores d’en Sam i en Chris per a que en Sam arribi a fer el que està fent en el vídeo. Sam és ara conegut com el cambrer ballarí. Si no fos per la confiança que en  Chris ha dipositat en en Sam, ell mai hauria confiat en ell mateix.

>> Més gent com en Sam han de ser vistos, escoltats  i s’els ha de donar una oportunitat per a prosperar i ballar.

El gerent Chris també ha rebut la fama en línia, amb molts usuaris de Facebook comentant el vídeo per expressar la seva admiració pel simpàtic treballador d’Starbucks. Un usuari, Nick Spooner, va escriure:
>>M’encanta com Chris, el gerent, que se’l veu al fons, també es mou amb la música.

>>Si jo fos Sam. Això em faria sentir inclòs. Gerent impressionant!